Menu

Oliebehandling af trægulv - Behandling med olie og lud

Oliebehandling af trægulv kan være helt afgørende for dets holdbarhed og udseende. Behandler du med olie fremfor lud, vil du få et gulv, som er mindre modtageligt overfor snavs og skidt, og du vil bevare et flot og ensartet gulv.

Hvad koster sildebensgulv

Ønsker du at bevare dit gulv, og vedligeholde det bedst muligt, bør du behandle det med olie eller lud, så dit gulv bedre kan modstå slid og skidt. Har du et ægte trægulv, enten af eg, ask eller andet træ, vil du igen og igen kunne slibe og behandle gulvet, så det fremstår som nyt, rent og pænt.

Bevar dine gulve på bedste vis

Skal dit gulv bevares på bedste vis, så kræver det jævnlig vedligeholdelse. Det er vigtigt, at gulvet behandles, så det hverken udtørrer og skaber sprækker, hvori der samles skidt og snavs, men også for at få gulvet til at holde længst og bedst muligt.

Med oliebehandling af trægulv vil dit gulv holdes mættet og slidstærkt. Kan du ikke selv behandle dit gulv med olie, kan du med fordel kontakte fagfolk, som kan klare opgaven for dig.

Se også plankegulv ask, massivt trægulv eller massivt plankegulv her. 

Hvordan laves oliebehandling af trægulv?

Vil du selv i gang med oliebehandling af trægulv, skal du altid sørge for, at gulvet er helt rent, inden du går i gang med olien. På den måde får du ikke smurt gulvet ind i skidt, men du sørger også samtidig for, at gulvet bedre suger olien til sig.

Når gulvet har været vådt, vil det blive tørret ud og netop behøve noget til at holde porrerne mættede. Er porrerne ikke mætte risikerer du netop slidte og beskidte gulve. Påfør derfor altid oliebehandling til dit trægulv, når der er helt rent og nyvasket.

Herefter kan olien smøres på i cirkulerende bevægelser for bedste påføring. Dette giver det bedste resultat uden streger og træklinjer fra olien. Der bruges typisk rigeligt med olie, så der sørges for, at porrerne er mættede. Det resterende kan fjernes med en klud. 

Læs om Trækompagniet her. 

Et trægulv fra Trækompagniet

Vælger du et egetræsgulv fra Trækompagniet, får du et kvalitetssikret gulv i egetræ, der både er slidstærkt og holdbart. Det er vigtigt for os, at du får et produkt, du kan være glad for længe og bevare i mange år.

Du kan med fordel komme forbi vores showroom i Bagsværd, hvis du gerne vil mærke vores gulve på egen krop, hvis du drømmer om et nyt gulv, eller hvis du vil høre mere om oliebehandling af trægulv.

Læs også om gulvvarme trægulv eller plankegulv ask her. 

Produkt Type
TK Eg Vulcano Light Plankegulv
TK Eg Vulcano Lava Plankegulv
TK Eg Vulcano Fox Plankegulv
TK Eg Mallorca XXL Plankegulv
TK Eg Classic Plankegulv
TK Massiv Douglas Plankegulv
TK Eg Vulcano Plankegulv
TK Eg Toscana Dark Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Vintage Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Sildebensgulve
TK Eg Toscana Whalebone Sildebensgulve
TK Eg Massiv Sildebensgulve
TK Eg Toscana Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Fox Chevron
TK Eg Mallorca Chevron
TK Eg Toscana Chevron

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert