Gulvvarme trægulv - Alt, du bør vide om varme i gulvet

Skal du have lavet gulvvarme under trægulv, er der flere ting, du bør være opmærksom på. Det gælder både opbygning af gulvet, men også især materialets bevægelser, som naturligt medfølger, når man vælger gulv af massivt træ.

Hvad koster sildebensgulv

Hos Trækompagniet arbejder vi udelukkende med trægulve i massivt egetræ. Derfor ved vi også en hel masse om både behandling, montage og meget mere, der kan komme dig til fordel, når du skal have nyt gulv, eller ønsker at gøre noget ved dit gamle.

Gulvets opbygning

Det er skønt at kunne stå op på en kold vinterdag til lune fødder. Men det er også en større opgave, at få lavet gulvvarme under trægulv. Herudover skal man være opmærksom på, at nogle træsorter ikke tåler opvarmning, da de vil udtørre og krympe.

Når man får lagt trægulv til gulvvarme, er det vigtigt, at der er en dampspærre og et varmefordelende lag. En dampspærre er et lag, der typisk er lavet af polyethylenfolie, som er en type plastik, der sikrer, at der ikke trænger fugt op i gulvet. Dette kan nemlig skade både gulvet og hjemmet. Det varmefordelende lag vil ligge under gulvet, og sikre, at varmen fordeles ligeligt.

Du kan enten vælge gulvvarme trægulv med el eller vand. Elektrisk varme kan lægges som måtter med en aluminiumsoverflade eller støbes ned i undergulvet. Ved vandbaseret varme, vil elementerne altid blive støbt som gulvvarme under trægulv.

Find også sildebensgulv klik, gråt trægulv eller mørkt trægulv her. 

Pryd dit hjem med gulvvarme trægulv

Får du lagt varme i dit gulv, vil du i langt højere grad kunne nyde dit trægulv. Du behøver nemlig ikke at have tykke sokker eller sutsko på, når du bevæger dig hen over gulvet i de kolde måneder eller i forår og efterår.

På grund af varmen, der kommer fra under gulvet, skal du være opmærksom på ikke at forhindre varmen. Dette betyder blandt andet, at du bør have styr på, ikke at få langt gulvvarme under integrerede skabe, hvidevarer og lignende, da det vil gøre det sværere at styre varmen i gulvet.

Desuden kan store, tykke tæpper også være en udfordring, da de netop holder på varmen, som kan tørre gulvet ud og lave sprækker. Ønsker du mere afklaring og hjælp til gulvvarme trægulv, så ræk endelig ud til os, hos Trækompagniet.

Find inspiration til smukke egetræsgulve i dit hjem i vores showroom i Bagsværd.

Læs om Trækompagniet her

Produkt Type
TK Eg Vulcano Light Plankegulv
TK Eg Vulcano Lava Plankegulv
TK Eg Vulcano Fox Plankegulv
TK Eg Mallorca XXL Plankegulv
TK Eg Classic Plankegulv
TK Massiv Douglas Plankegulv
TK Eg Vulcano Plankegulv
TK Eg Toscana Dark Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Vintage Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Sildebensgulve
TK Eg Toscana Whalebone Sildebensgulve
TK Eg Massiv Sildebensgulve
TK Eg Toscana Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Fox Chevron
TK Eg Mallorca Chevron
TK Eg Toscana Chevron

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert