Menu

Plankegulv ask - Smukke, massive trægulve fra Trækompagniet

Drømmer du om et plankegulv i ask, der kan skabe lys og naturlig charme i dit hjem? Hos Trækompagniet finder du eksklusive trægulve i højeste kvalitet i flere, smukke nuancer og flotte mønstre, som sildeben og chevron, men også det klassiske gulv i planker.

Hvad koster sildebensgulv

Vi har valg udelukkende at arbejde med egetræ, da dette er én af de mest slidstærke træsorter, det er eksklusivt træ, som holde i mange år, og så har det desuden også naturligt en smuk, varm farve. Derfor kan du hos os ikke finde et plankegulv ask, men lignende nuancer og andre holdbare muligheder.

Find alle vores gulve i smukke mønstre som:

Trægulv i flotte nuancer

Er det et lyst gulv, du har i tankerne, kan det også sagtens lade sig gøre i egetræ. Det er nemlig ikke udelukkende ask, der kan fås i den lyse farve. Vi har, hos Trækompagniet, flere forskellige lyse nuancer plankegulv, der kan gøre det op for asketræ.

Du finder blandt andet TK Eg Classic gulv, som har en smuk, lys nuance i en lidt koldere tone, som sagtens kunne gøre op for plankegulv ask. Skal det nærmere være et gråt eller mere køligt udseende gulv, kan du også med fordel overveje vores TK Eg Vulcano Light.

Er det en varmere undertone, du sigter efter, kan du også med fordel se på vores TK Massiv Douglas gulv, der er lavet i douglastræ, som er en rødgransort, der minder om lærk.

Find også farver, der minder om plankegulv i fyr.

Find også sildebensgulv egetræ her. 

Indretning med plankegulv i ask

Når du vælger et plankegulv ask, vil det typisk være på grund af den lyse farve, at du har valgt netop dette. I Norden er vi særligt glade for lyse farver, måske især fordi vi har mange måneder med mørke, og derfor ønsker vi, at lyset bringes ind i vores hjem.

Indrettes der med plankegulv ask, vil gulvet være en god bidrager til at skabe lys. De kølige nuancer vi holde rummet klart og lyst, mens en varmere tone vil give et varmere og mere hyggeligt udtryk i rummet.

I mindre rum kan det være en fordel at vælge et gulv i en lysere farve, netop for at skabe mere lys i rummet, så det synes større. Hertil kan det også være en fordel at lægge gulvet i retning med den primære indgang, da det vil give en illusion af et større rum. Det samme gælder for andre mønstre, som sildeben og chevron.

Besøg vores showroom i Bagsværd for inspiration og vejledning til indretning af plankegulv.

Læs også denne artikel fra Tipstilhverdagen, hvor vi bliver nævnt i. 

Produkt Type
TK Eg Vulcano Light Plankegulv
TK Eg Vulcano Lava Plankegulv
TK Eg Vulcano Fox Plankegulv
TK Eg Mallorca XXL Plankegulv
TK Eg Classic Plankegulv
TK Massiv Douglas Plankegulv
TK Eg Vulcano Plankegulv
TK Eg Toscana Dark Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Vintage Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Sildebensgulve
TK Eg Toscana Whalebone Sildebensgulve
TK Eg Massiv Sildebensgulve
TK Eg Toscana Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Fox Chevron
TK Eg Mallorca Chevron
TK Eg Toscana Chevron

Forskellen på plankegulv i ask og eg

Selvom det ikke synes, at der er ret stor forskel på et plankegulv ask og et i eg, så er der alligevel nogle forskelle at finde. Til sammenligning er de begge hårdttræ typer, hvoraf ask faktisk er det mest hårdføre.

Egetræ er kendt for sin slidstyrke, sin eksklusivitet, samt modstandsdygtighed overfor fugt. Desuden er denne træsort berømt for sin mørke tekstur og smukke åremønster.

Plankegulv i ask er kendt for sin hårdhed og sin lyse, cremede farve. Dog holder ask også pletfarver, og derfor finder man sjældent ensfarvet træ med denne træsort. Træet har grovere, åbne årer, som gør det fleksibelt og stødfast, men er ikke modstandsdygtigt overfor råd, som egetræ er.

Se vores plankegulve i vores showroom

Er du nysgerrig på mulighederne  for et lækkert plankegulv, kan du med fordel besøge vores showroom i Bagsværd.

Her vil vores rådgivere stå klar til at svare på opklarende spørgsmål omkring forskellen på plankegulv ask og eg, men også vejlede dig til det rette valg af type, mønster, farve og størrelse.

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert