Menu

Trækompagniets fem gode råd til trægulve

1. Prioriter den løbende rengøring.
Det bedste råd vi kan give, er at sørge for en god løbende gulvpleje. Ved hyppigt at støvsuge eller vaske gulvet, mindsker du risikoen for at gulvet bliver ridset af skidt og snavs, som eksempelvis sandkorn eller småsten. Det behøver ikke at være et omfattende projekt at sørge for en hurtig rengøring, og det betyder alverden i forhold til at undgå skrammer og ridser på gulvet.

2. Brug trærens.
Du skal altid sørge for at bruge trærens inden efterfølgende overfladebehandling. Nogle bruger grundrens, hvilket ikke kan anbefales. Potentielt kan det nemlig føre til misfarvning af gulvet.

3. Brug den rigtige sæbe.
Der findes mange forskellige gulvsæber på markedet, men nogle kan være decideret skadelige for dine trægulve. Det vigtigste er at bruge en sæbe, som spiller sammen med den type behandling dit gulv har fået. Derfor har vi fået udviklet en sæbe som plejer gulvene ekstra godt og er velegnet til netop den behandling dit gulv har fået. TK Gulvsæbe indeholder neutral base sammen med lidt voks, som gør at dine gulve både rengøres og plejes samtidig. Husk at vælge hvid sæbe, hvis du har lyse gulve.

4. Vask gulv med to spande.
For at sikre det pænest mulige resultat, bør du altid bruge to spande, når du vasker gulv. Ved at have sæbevand og rent vand hver for sig, undgår du at gulvets overflade får et gråt skær, fordi det reelt set også er blevet vasket med beskidt vaskevand.

5. Vær varsom med dosering af sæbe.
Brug altid den anbefalede dosering af sæbe, selvom det kan være fristende at hælde godt med sæbe i. Faktisk kan det ske, at gulvet får nogle små fodspor, hvis du har overdoseret på sæbe-fronten.

Trækompagniets egne plejemidler

Hos trækompagniet har vi udviklet vores egne plejemidler til trægulve og trapper af træ. Det har vi gjort for, at de trægulve som vi producere kan få den bedste behandling. Med den rette behandling af et trægulv, vil gulvet holde til mange generationer i et hjem. Vores gulve et designet og skabt til at blive brugt og til at byde livet velkommen. Men får at de kan det bedst muligt, skal de passes og plejes med kvalitets produkter lavet med øje for træet. 

Bæredygtig produktion af trægulve

Træ er et levende materiale og det er derfor vigtigt at man passer godt på det, for at det kan holde i mange år frem. Når vi udvælger træ til vores trægulve, så vælger vi kun træ fra gode og bæredygtige landbrug. Vi vægter bæredygtigheden utrolig højt og du kan derfor være sikker på, at når du vælger et gulv hos os, at det er produceret med omtanke for naturen. Det samme gælder sig for vores pleje produkter til trægulvene. 

Tal med en ekspert