Slibning af trægulv - Trænger dit gulv til at blive slebet?

Mangler du råd til slibning af trægulv, både i forhold til praksis og pris, kan du med fordel tage fat i Trækompagniets eksperter. Vi besidder stor ekspertise inden for massive egetræsgulve, som er blandt de mest slidstærke og holdbare gulve, du kan få fingrene i.

Slibning af gulv kan være en god måde at få sit trægulv til at holde endnu længere på. Er gulvet helt slidt ned, kan du også med fordel se nærmere på vores massive egetræsgulve i forskellige mønstre, herunder et simpelt plankegulv, eller i mere dekorative mønstre som sildeben eller chevron.

Er det nødvendigt at slibe gulvet?

Det kan være svært at vurdere, hvornår et gulv trænger til en slibning. Som udgangspunkt vil det være godt at slibe dit gulv, når det har større områder, hvor der visuelt ses slid. Det er ærgerligt at kassere et trægulv, som ellers er i god stand, men hvor dele af gulvet trænger til en opfriskning.

Efter slibning af trægulv vil det være en fordel for holdbarheden, at der behandles enten med lud eller olie, da det gør gulvet mere slidstærkt. Er gulvet allerede behandlet med én af førnævnte behandlinger, kan en grundig afrensning og en ekstra gang olie eller sæbe forlænge levetiden.

Læs også om gulvvarme trægulv, sildebensgulv pris eller flotte trægulve her. 

Grov eller let slibning af gulv

Der er bestemt forskel på, om der er brug for en grov eller let slibning af trægulv. Ikke nok med, at der er tale om forskellig pris, så vil en grovslibning også forkorte gulvets levetid en del, fordi det tager et tykkere lag af gulvet med sig.

Kan gulvet nøjes med en let omgang, vil dette give flere år til dit trægulvs levetid. Passer man godt på trægulvet, kan det holde i mange år mellem hver gang, det trænger til at blive slebet, og så kan man nøjes med en lettere omgang.

Behandl altid gulvet med olie eller lud, for at beskytte det yderligere mod slid.

Læs også om Trækompagniet her. 

Produkt Type
TK Eg Vulcano Light Plankegulv
TK Eg Vulcano Lava Plankegulv
TK Eg Vulcano Fox Plankegulv
TK Eg Mallorca XXL Plankegulv
TK Eg Classic Plankegulv
TK Massiv Douglas Plankegulv
TK Eg Vulcano Plankegulv
TK Eg Toscana Dark Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Vintage Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Sildebensgulve
TK Eg Toscana Whalebone Sildebensgulve
TK Eg Massiv Sildebensgulve
TK Eg Toscana Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Fox Chevron
TK Eg Mallorca Chevron
TK Eg Toscana Chevron

FAQ

Hvornår skal et trægulv slibes?

Helt kort kan det siges, at et trægulv skal have en slibning, når det ser medtaget ud efter mange års brug. Er gulvet allerede behandlet med olie eller lud, kan du være heldig, at det kun behøver en god afrensning og så en ny omgang behandling med olie eller lud.

Hvad koster slibning af trægulv?

Det er naturligvis fra firma til firma, hvad der tages af pris for slibning af gulv, men du kan typisk forvente dig, at det vil koste mellem 80 og 100 kr. per kvadratmeter for en let slibning. Hertil kommer omkostninger for behandling med olie eller lud, samt andre tillæg.

Hvordan slibes et trægulv?

Først skal gulvet slibes med grovere sandpapir, typisk med korn 16-24, for at fjerne hakker og slid. Herefter laves en mellemslibning med korn 40-60, inden der finslibes med korn 80-100, så gulvet er klar til behandling.

Hvad behandler man gulv med efter slibning?

Du kan vælge at behandle dit gulv på forskellig vis. Populært er det at vælge lud- eller oliebehandling. Oliebehandling er godt og slidstærkt, særligt hvis man har børn og husdyr. Vælger man lud- eller sæbebehandling, bliver gulvet mere sart.

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert