Menu

Pleje af sildebensgulv - Behandl dit trægulv på rette vis

Som med andre trægulve, er pleje af sildebensgulv ganske vigtigt, for at kunne beskytte gulvet mod slid, fugt og skader. Behandles og plejes gulvet rigtigt forlænges dets levetid, og desuden bevares farve og elegance, samt gør vedligeholdelse nemmere. 

Pleje af sildebensgulv

Gode råd til gulvpleje

Ønsker du at give dit gulv den rette behandling, så du kan bevare og passe bedst muligt på det, så find herunder nogle gode råd, som vi har samlet omhandlende gulvpleje af ethvert trægulv.

  1. Gør jævnligt rent
    Du er sikkert allerede god til det, men vær især god til at rengøre dit sildebensgulv, hvis du vil sørge for god pleje og behandling af dit gulv. Det er nemlig sandkorn og småsten, der er nogle af værste syndere – støvsug og vask derfor gerne gulvet to gange månedligt.
  2. Brug plejende gulvsæbe
    For at kunne holde gulvets farve og udseende, er det vigtigt, at gulvet bliver plejet på den rigtige måde. Pleje af sildebensgulv er ingen undtagelse, men det behøver ikke at være svært. Brug Trækompagniets egne produkter, hvis du vil have specialdesignet pleje til dit sildebensgulv. Vælg vores gulvsæbe, som indeholder neutral base med voks, så dit gulv plejes og holdes rent.
  3. Brug ikke for meget sæbe
    Når det kommer til gulvsæbe bør du fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Brug altid kun den anbefalede mængde sæbe. Bland desuden sæben op i lunkent vand for det bedste resultat ved pleje af sildebensgulv.


Følger du de ovenstående trin, vil du kunne bevare dit trægulv i mange, mange år.

Fornyelse og pleje af sildebensgulv

Har du et gammelt sildebensgulv i dit hjem, som har mistet sit smukke udseende, er der flere ting, du kan gøre. Er der blot tale om en kedelig mat overflade, kan det skyldes at gulvet ikke har fået den pleje, det skulle have. For effektiv pleje af sildebensgulv, skal der løbende vaskes og behandles.

Er gulvet både slidt og kedeligt at se på, kan du med fordel vælge at slibe gulvet ned og behandle det med olie eller lak. På denne måde bevares gulvet, men får en flot ny overflade. Læs mere om oliebehandling her.

Hos Trækompagniet arbejder vi kun med massive egetræsgulve, og derfor kan du være sikker på at kunne holde og pleje dit sildebensgulv i mange, mange år. 

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert