Skip to main content

Plankegulve

Se udvalgt sortiment

Trækompagniets plankegulve tilføjer ny sjæl til dit hjem

Som store bløde penselstrøg ligger plankerne sig side om side i et plankegulv og skaber ro i rummet. Uanset om plankerne er lagt i faldende længder – en klassisk måde at lægge plankegulve på, hvor plankerne har samme bredde med forskellige længder – eller ensartede længder, så indbyder plankerne til, at hjemmets beboere og gæster kan indtage og nyde rummet.

Plankerne i sig selv, som de ligger der i op til 30 centimeters bredde, er i én stav med en særegen struktur. De fremtrædende, naturlige åreaftegninger og naturens spil tilfører en unik stemning og et harmonisk udtryk til rummet. Plankegulve er et klassisk valg af gulv som passer ind i enhver bolig. Plankegulvet lægger sig som bløde rene linjer under dine møbler og giver ro og balance i dit hjem. Når du vælger plankegulve fra trækompagniet så får du et gulv der tåler en masse slid og hverdagens rutiner. Uanset hvilket type gulv du vælger fra os, så garanterer vi et produkt i særklasse og i meget høj kvalitet. Dit nye plankegulv vil derfor kunne holde til et liv med alt hver det indebære af både børn, hyggelige stunder med familie og venner og dagligdagens slid. 

Godt at vide om plankegulve

Et plankegulv fra Trækompagniet er slidstærkt, en investering for livet og en opgradering af hjemmet. Samtidig udmærker plankegulve sig ved, at det er særligt velegnet til at lægge over gulvvarme.

Ud over trægulve produceret i 20 forskellige træsorter har vi solid erfaring med andre produkter i træ til hjemmet. Har I en trappe, der skal have nye gulvtrin, tilbyder vi trappeløsninger i tilsvarende overfladebehandling som gulvene, inklusiv de ønskede lister. Trappeløsningen designer vi sammen med afsæt i jeres ønsker og behov.   

Læs mere

Fås også som plankegulve

Alle nedenstående gulve fås også som plankegulve
Hos Trækompagniet producerer vi alle vores gulve fra bunden. Vi tilbyder skræddersyede løsninger efter dine behov.

Bredt udvalg af flotte plankegulve i forskellige træsorter

Hos Trækompagniet forhandler vi et bredt udvalg af forskellige plankegulve i flere forskellige træsorter. På den måde har du mere at vælge imellem, og kan derfor forhåbentlig få nøjagtigt det look du drømmer om.

Massive eller to-lags plankegulve i eg

Der findes to forskellige måder at lave plankegulve på. Massive plankegulve eller to-lags plankegulve. Tidligere var massive plankegulve den mest foretrukne og den som flest forbandt med eksklusive trægulve. Men massive trægulve kan have nogle udfordringer, når de ligger sådan som vi bygger huse i dag. Derfor er der flere og flere der i stedet vælger to-lags plankegulve. For eksempel går massive plankegulve ikke godt sammen med gulvvarme og det er en ting, mange i dag foretrækker. Så hvis du ønsker gulvvarme under dit trægulv, så skal du vælge et to-lags plankegulv fremfor et massivt plankegulv.

 

Sådan undgår du et gulv der knirker

Der er ikke noget værre end trægulve der knirker når man går henover dem. Det forstyrrer og det er bestemt ikke meningen, at et plankegulv skal knirke, men ikke desto mindre er det altså et problem som mange oplever med deres trægulve. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at undgå at dine gulve knirker efter de er blevet lagt. For det første så skal du vide at massive trægulve har større tildens til at slå sig og knirke end to og tre-lags planker. Derfor anbefaler vi meget sjældent massive trægulve – heller ikke som plankegulve. Derudover har dit undergulv og monteringen af dit plankegulv utrolig meget at sige, i forhold til hvordan gulvet opfører sig når det er færdigt.

Hvilket undergulv passer til plankegulve?

Når det kommer til plankegulve har du faktisk flere muligheder med undergulv. Når du skal vælge undergulv og montering af dit plankegulv, så kan du nemlig både vælge et svømmende gulv, et fuldlimet gulv og få det lagt direkte ovenpå beton. Løsningerne har forskellige fordele fx har de fleste i forvejen svømmende gulve, derfor kan det være den billigste løsning. Vælger du derimod et fuldlimet plankegulv så er du helt sikker på, at gulvet hverken vil give eller slå sig. Med et fuldlimet plankegulv er du derfor helt sikker på et gulv der ikke knirker. Et fuldlimet plankegulv er derudover også virkelig godt for akustikken i din bolig. Der er ikke mange der ved det, men limen ved et fuldlimet plankegulv er med til at give rummet en fantastisk akustik. Det er der rigtig mange, der finder som en kæmpe fordel, når de skal vælge hvilket type undergulv og montering de ønsker af deres plankegulv.

Læs mere

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Få vores brochure Order our brochure Ja, tak Yes please