Menu

Mørkt trægulv

Se udvalg af mørkt trægulv

Mørkt trægulv - Indretning med egetræsgulv i mørke farver

Et mørkt trægulv kan give en masse charme og varme i din indretning. Netop derfor tilbyder vi, hos Trækompagniet, også flere nuancer, så du kan finde lige den, der passer til dine drømme. Find vores eksklusive trægulve i flere mønstre.

Du kan blandt andet finde vores simple plankegulve, der er lavet i massiv eg, men også egetræsgulve i smukke mønstre, som chevron og sildeben. Se hele vores sortiment her på siden, og bliv inspireret.

Sortiment af mørkt trægulv

Filter sildebensgulve
  • Alle
  • Lyse (3)
  • Mørke (3)

FAQ

Vi har samlet de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet af vores kunder.

Ja, alle vores gulve tåler gulvvarme. De fleste af vores gulve er egetræsgulve, som faktisk er en af de bedste træsorter at vælge, hvis man gerne vil have gulvvarme under sit trægulv.

Et massivt trægulv består af den samme træsort hele vejen igennem og er næsten uopslideligt. Det kan slibes rigtig mange gange. Et massivt trægulv er et naturprodukt, hvilket betyder, at det arbejder. Når luftfugtigheden stiger eller falder udover det normale (som er 35 til 65 % i relativ luftfugtighed som ofte sker i Danmark), skal du være forberedt på, at brædderne kan trække sig sammen eller udvide sig. Denne reaktion kan efterlade mindre eller større sprækker, svindrevner mellem brædderne eller danne såkaldt vaskebræt effekt.

Hos Trækompagniet har vi vores helt egen produktion og montageafdeling. Vi formår således at håndtere alle led internt, hvor vi ikke er afhængige af eksterne led og produktionsafdelinger. Dette giver os en helt unik positionering på markedet, hvor vi 110% kan stå inde for både kvaliteten og designet. Intet er således overladt til tilfældighederne, når du køber dit trægulv gennem Trækompagniet.

TK Eg Vulcano Vintage sildebensgulve

Smukke nuancer i hjemmet

Hos Trækompagniet arbejder vi udelukkende med egetræsgulve, fordi vi sikrer den bedste kvalitet. Egetræ er en smuk og dekorativ sort, men også en vældig slidstærk og holdbar trætype, som er særligt velegnet til gulve.

Ethvert mørkt trægulv vil således være i højeste og mest holdbare kvalitet, når du vælger det fra vores kollektioner.

Du finder både mørkere og helt mørke trægulve i vores sortiment. Nogle af de mørkeste og smukke typer er blandt andet Vulcano Fox, som er en køligere nuance, men mere mættet i farven. Dette fås både som:

Ønsker du et trægulv med mere kant, kan du vælge vores Vulcano Vintage, som er endnu én af vores Vulcano-nuancer, men som har et slebet look, der giver et vintage udtryk med masser af charme. Dette gulv kan fås i det eksklusive sildebensmønster.

Find os i denne artikel.

Indretning med mørkt trægulv

Vi er i Norden rigtig gode til at bruge lyse farver i vores hjem. Men i den senere tid er også det mørke gulv blevet populært i indretningen.

Har du store lyse lokaler, både i hjemmet, men også på kontoret, kan du med fordel bruge et mørkt trægulv. Det giver nemlig et helt andet og mere elegant udtryk, fordi det kontrasterer sig til ellers lyse omgivelser.

Vi har valgt, ikke at tilbyde helt mørke nuancer på vores trægulve, da vi også mener, at der er en grænse for, hvor meget lys gulvet må tage. Derfor vil et mørkt trægulv fra Trækompagniet være tilpas mørkt til at give kant, men lyst nok til at spille godt ind i den nordiske stil.

Er du også til hvidt trægulv, eller et massivt plankegulv, så se mere her. 

Læs mere om, hvad et sildebensgulv koster her.

Alle ovenstående gulve fås også i et sildebensmønster

Trægulv

Skal vi hjælpe dig med at finde det rette gulv?

Er du i tvivl om, hvilken type gulv, du bør gå efter? Om det skal være et smukt, dekorativt egetræsgulv i et flot mønster – måske et sildebensgulv eller et chevrongulv i en enestående nuance – eller et mere simpelt plankegulv. Mulighederne er mange for indretning med mørkt trægulv. Ønsker du at mærke efter på egen krop, kan du med fordel besøge vores store showroom på Buddinge Hovedgade 321 i Bagsværd, hvor vi har åbent alle hverdage mellem 9.00 og 17.30, eller du kan booke en personlig vejleder til lørdage mellem 10.00 og 14.00. Vi vejleder gerne i både farvevalg, mønster, behandling og vedligeholdelse. Skulle du derudover have spørgsmål til, hvordan du bedst passer på dit nye gulv, eller et eksisterende mørkt trægulv, står vores personale klar til at hjælpe og vejlede. Se vores mange muligheder her. Vælg trægulv efter din smag.

Skab varme med mørkt trægulv

Store lyse rum kan hurtigt komme til at virke kolde, når solen ikke skinner. Ved at skrue lidt ned for det lyse, eksempelvis med et mørkt trægulv, vil rummet bedre kunne optage det naturlige lys, som trænger ind i rummet. Desuden opsamler et mørkt trægulv også den energi, som solen skaber, hvilket afgiver varme. Dermed vil du opleve at have varmere værelser, hvis du vælger mørke gulve, fordi solens stråler og varme netop optages af de mørke farver. Du kan således bruge et eksklusivt egetræsgulv, ikke bare til at indrette med og skabe stemning, men også, helt praktisk, at opsuge en masse varme, der især kan være en fordel i de kolde, nordiske vintermåneder i Danmark. Find flere flotte trægulve her.

Skal Trækompagniet stå for, eller give et tilbud på, dit massive trægulv, så kontakt os på +45 44 44 16 20 eller info@traekompagniet.com

Mørke gulve for enhver smag

Vi ved, at det ikke er alle, der er lige begejstrede for mørke gulve. Men et mørkt trægulv er ikke ensbetydende med et sort gulv, der suger alt lys og varme. Det kan være en ganske smuk og elegant måde at kontrastere de ellers lyse farver i den skandinaviske indretning.

Et mørkt trægulv kan sagtens findes i de lysere toner, hvortil det, sammenlignet med lyse gulve, dog i grundnuancen vil være mørkere. Altså kan der også godt være tale om en lysere brun farve, når der tales om mørkere trægulve. Til sammenligning kan man tage fat i de to mørke gulve: 

  • Vulcano Fox
  • Toscana Dark
  • Vulcano Vintage


Disse ovenstående tre produkter er mørke, men på hver deres måde. Derfor kan vi også være behjælpelige med at finde et mørkt trægulv for enhver smag, fordi rammerne netop er brede, smagene forskellige og mulighederne mange. 

Behandling af mørkt trægulv

Der er mange fordele ved at behandle sine mørke gulve. Ikke nok med, at de i højere grad holder på farven og nuancerne, så gør en løbende behandling også gulvet mere slidstærkt.

Der findes forskellige måder, hvorpå du kan behandle et mørkt trægulv. Du kan vælge at behandle med blandt andet følgende:

  • Olie
  • Lud
  • Sæbe

Du kan også vælge at male og lakere dit mørke trægulv. Det vil dog typisk ikke få gulvets farve til at holde længere, da farven med tiden vil slibes grundet slitage.

Vil du vide mere om, hvordan du bedst bevarer og behandler et mørkt gulv, så kan du med fordel læse vores artikel om oliebehandling af gulv. Derudover er du også mere end velkommen til at række ud, hvis vi skal hjælpe specifikt med dit gulv, eller hvis du ønsker, at vi sender dig et tilbud.

sildebensgulv
Produkt Type
TK Eg Vulcano Light Plankegulv
TK Eg Vulcano Lava Plankegulv
TK Eg Vulcano Fox Plankegulv
TK Eg Mallorca XXL Plankegulv
TK Eg Classic Plankegulv
TK Massiv Douglas Plankegulv
TK Eg Vulcano Plankegulv
TK Eg Toscana Dark Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Vintage Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Sildebensgulve
TK Eg Toscana Whalebone Sildebensgulve
TK Eg Massiv Sildebensgulve
TK Eg Toscana Sildebensgulve
TK Eg Vulcano Fox Chevron
TK Eg Mallorca Chevron
TK Eg Toscana Chevron
sildebensgulv

FAQ

Kan man indrette med mørkt trægulv?

Ja, det kan man sagtens. Et mørkt trægulv kan give en masse kant til et hjem eller kontor, uden at tage for meget af opmærksomheden i rummet. Find hos Trækompagniet flere nuancer.

Forbliver et mørkt trægulv mørkt?

Som udgangspunkt vil et mørkt trægulv forblive mørkt. Efter en del år kan det godt komme til at trænge til lidt olie eller lignende, for at holde farven, men ligesom med andre gulve, vil der komme noget vedligeholdelse med tiden.

Hvor kan man købe et mørkt trægulv?

Du kan købe et mørkt trægulv hos Trækompagniet, som tilbyder flere flotte nuancer i forskellige mønstre. Se det flotte udvalg af både plankegulve, sildebensgulve og chevrongulve lige her

Tager mørke gulve meget lys?

Mørke gulve kan godt komme til at tage en del lys i rummet. Har du et hjem eller erhvervslokaler med højt til loftet og god belysning, vil det ikke have den store betydning, men i små hjem med små vinduer, kan det godt opsluge en del lys.

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert