Maling af trægulv - Alt du børe vide om at male gulve

Er du nysgerrig på, hvad mulighederne for maling af trægulv har at tilbyde dig? Der findes et væld af muligheder for at male dine gulve, så de får præcis den farve, du bedst kunne tænke dig. Hos Trækompagniet holder vi af egetræsgulve i naturlige nuancer, og derfor kan du finde disse i vores sortiment.

Maling af trægulv

Vild med det naturlige

Hos Trækompagniet er vi vilde med den ynde, som naturen har og giver. Derfor arbejder vi også udelukkende med egetræ, da det har et smukt åremønster, og som samtidig er én af de stærkeste træsorter.

På den måde får du både mulighed for at pryde dit hjem med smukke naturlige farver og materialer, men også elegante løsninger i forhold til mønster, samt holdbare og slidstærke muligheder for et godt underlag.

Find vores egetræsgulve i mønstre som sildeben, chevron, samt naturlige og enkle plankegulve i eg.

Vil du male trægulv?

For at få et slidstærkt gulv, skal maling af trægulv gøres i 3-4 lag. Det er hverken svært eller kompliceret at male gulve, men det kræver både tålmodighed og grundighed. Først og fremmest er det vigtigt at gulvet er rent, og at der er blevet brugt grunder.

Du kan med fordel vælge at male trægulv i smukke farver såsom rødt eller blåt, men også gå i mere klassiske retninger, hvor både et gråt trægulv og hvidt trægulv er gode muligheder, for at skabe lys og elegance.

Forberedelse til maling af trægulv

Skal du i gang med maling af trægulv, så følg denne guide til, hvordan du bedst forbereder dig til opgaven:

  • Fjern større ujævnheder med skrabejern i årernes ret, og slib efter med sandpapir i korn 120.
  • Krads fugerne ud og støvsug grundigt for at undgå skidt i malingen.
  • Støvsug og vask gulvet inden det grundes. Brug eventuelt en hård børste for at komme godt i bund. Vask efter med rent vand, inden gulvet tørres.
  • Dæk af med malertape, hvor der ikke skal males.

Når du har gjort alt dette, er du klar til at gå i gang med at male trægulv.

Få den bedste rådgivning

Vi har en stor passion for træ og har som mål at yde bæredygtige løsninger og opnå tilfredse kunder. Vi tilbyder rådgivning omkring valg af trægulve, lægning af trægulve, vedligeholdelse af trægulve og er med gennem hele processen

Tal med en ekspert