Dansk

Gulvpleje

Sådan passer du bedst på dit gulv

Når man har et gulv af træ, er gulvpleje en super vigtig ting at forholde sig til. For det er altafgørende at vedligeholde sine trægulve ordentligt og at man gør det med de rigtige plejemidler.

Gør du det, kan de holdes pæne i rigtig mange år. Gør du ikke det, vil du opleve, at det flotte og elegante look aftager hurtigere end ellers, hvilket selvfølgelig ville være en stor skam.

Derfor vil vi gerne tilbyde vores ekspertise, hvis der nu skulle sidde nogen, som er i tvivl om, hvordan man bedst passer på sit dyrebare gulv.

Hvordan passer jeg bedst på mit gulv?

Gulve bliver udsat for meget slid, når det bruges dag ind og dag ud. Og selvom trægulve er ganske slidstærke og kan holde til en del, skal de stadig plejes og vedligeholdes.

Derfor skal man selvfølgelig give det en kærlig hånd, så det kan holde længst mulig tid. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst muligt behandler dit sildebensgulv, chevrongulv og plankegulv, har vi her nedenunder samlet nogle af vores gode råd til gulvpleje. Du vil bl.a. kunne læse om vigtigheden af løbende rengøring, brugen af rette plejeprodukter samt hvorfor du altid skal bruge to spande, når du vasker gulv. Hvis det lyder spændende og interessant, så læs med videre og bliv klogere på hvordan du bedst passer på dit gulv.

Trækompagniets fem gode råd til gulvpleje

1. Prioriter den løbende rengøring.
Det bedste råd vi kan give, er at sørge for en god løbende gulvpleje. Ved hyppigt at støvsuge eller vaske gulvet, mindsker du risikoen for at gulvet bliver ridset af skidt og snavs, som eksempelvis sandkorn eller småsten. Det behøver ikke at være et omfattende projekt at sørge for en hurtig rengøring, og det betyder alverden i forhold til at undgå skrammer og ridser på gulvet.

2. Brug trærens.
Du skal altid sørge for at bruge trærens inden efterfølgende overfladebehandling. Nogle bruger grundrens, hvilket ikke kan anbefales. Potentielt kan det nemlig føre til misfarvning af gulvet.

3. Brug den rigtige sæbe.
Der findes mange forskellige gulvsæber på markedet, men nogle kan være decideret skadelige for dine trægulve. Det vigtigste er at bruge en sæbe, som spiller sammen med den type behandling dit gulv har fået. Derfor har vi fået udviklet en sæbe som plejer gulvene ekstra godt og er velegnet til netop den behandling dit gulv har fået. TK Gulvsæbe indeholder neutral base sammen med lidt voks, som gør at dine gulve både rengøres og plejes samtidig. Husk at vælge hvid sæbe, hvis du har lyse gulve.

4. Vask gulv med to spande.
For at sikre det pænest mulige resultat, bør du altid bruge to spande, når du vasker gulv. Ved at have sæbevand og rent vand hver for sig, undgår du at gulvets overflade får et gråt skær, fordi det reelt set også er blevet vasket med beskidt vaskevand.

5. Vær varsom med dosering af sæbe.
Brug altid den anbefalede dosering af sæbe, selvom det kan være fristende at hælde godt med sæbe i. Faktisk kan det ske, at gulvet får nogle små fodspor, hvis du har overdoseret på sæbe-fronten.

Trækompagniets originale plejemidler

Trækompagniet har egne pleje- og vedligeholdelses produkter, som er specielt egnet til den behandling, gulvene har fået. Det gælder både gulvsæben med voks til vask af gulv samt vedligeholdelses olien som giver den helt unikke robuste overflade.
Det er altafgørende at pleje og vedligeholde sine trægulve med de rigtige plejemidler. Gøres dette, kan de holdes pæne I rigtig mange år.
Alle pleje og vedligeholdelse produkter kan bestilles i vores webshop. Varerne bliver leveret til døren indenfor 3 hverdage.

Shop nu

Få vores brochure

Close

Søgefelt

Få vores brochure Order our brochure Bestill brosjyren vår Ja, tak Yes please Ja takk